Waarom kiezen voor kunststof dakkapellen?

Waarom kiezen voor kunststof dakkapellen?

30 juli 2021 Uit Door Admin

Overweeg je een kunststof dakkapel te plaatsen? Dan valt er veel te overwegen. Wellicht wil je een dakkapel op zolder om de berging om te toveren tot een luxueuze master bedroom, maar kijk je tegen de verbouwing en de daarbij behorende kosten op. Toch is de kans groot dat de voordelen ruimschoots opwegen tegen de nadelen. Wij zetten alle pluspunten van kunststof dakkapellen graag voor je op een rij!

Waarom een dakkapel laten plaatsen?

Met een dakkapel geniet je van meer lichtinval op je bovenverdieping. Dat is erg fijn wanneer je de ruimte bijvoorbeeld wilt gebruiken als slaapkamer of thuiskantoor. Natuurlijk licht laat een kamer er ruimer uitzien en het is goed voor het humeur. Ook hoef je je lampen minder vaak aan te zetten. Naast het feit dat je bovenverdieping ruimer zal ogen door meer licht, zal een dakkapel ook daadwerkelijk bijdragen aan een grotere leefruimte. Aan een schuine muur heb je vrij weinig – het is eigenlijk enkel goed voor berging – maar met een dakkapel creëer je meer loopruimte en daarmee een comfortabelere slaapkamer. Tot slot zorgt een dakkapel voor een stijging in woonwaarde. De kosten die je in de verbouwing steekt, zul je dus waarschijnlijk (deels) terugverdienen als je verhuist.

De voordelen van kunststof dakkapellen

De dakkapel heeft veel pluspunten, maar waarom zou je voor een dakkapel van kunststof gaan? Ten eerste is het een goed isolerend materiaal. Zolders zijn berucht om hun hitte in de zomer, maar met kunststof houd je in ieder geval een deel van de warmte uit je bovenverdieping. In de winter zul je je juist geen zorgen hoeven te maken om stijgende stookkosten. De dakkapel houdt de warmte namelijk ook binnen. Tevens zal de kunststof dakkapel geluidsisolerend werken, waardoor je minder geluidsoverlast ervaart van buiten. Een ander voordeel van kunststof is dat het onderhoudsarm is. Schilderen is niet nodig, maar behoort wel tot de mogelijkheden. Kunststof dakkapellen gaan lang mee, waardoor het een duurzame keus is. Alles dat het nodig heeft, is een jaarlijkse schoonmaakbeurt.