Handdoekenradiatoren: lees hier alles over de voordelen & mogelijkheden!

Handdoekenradiatoren: lees hier alles over de voordelen & mogelijkheden!

15 juli 2021 Uit Door Admin

Heb je plannen om de badkamer in je woning te gaan renoveren? Of is het tijd om thuis het verwarmingssysteem te vernieuwen? Dan kun je uiteraard niet zonder goede radiatoren. Maar welk soort radiator is op dit moment de beste keuze als je een goed verwarmingssysteem zoekt? Veel installateurs en loodgieters die actief zijn in de branche, zullen je adviseren om te gaan voor handdoekenradiatoren, in het jargon ook wel bekend als badkamerradiatoren. Misschien heb je nog nooit van dit soort radiatoren gehoord. Dan mis je wat, want een handdoekenradiator heeft diverse voordelen in vergelijking met klassieke verwarmingsblokken. In dit blog kun je alles lezen over de praktische en stilistische voordelen van handdoekenradiatoren. Ook gaan we in op de mogelijkheden die er zijn als je op zoek bent naar een geschikte handdoekradiator voor jezelf of iemand anders.

Handdoekenradiatoren besparen ruimte in de badkamer

Een van de meest typerende kenmerken van handdoekenradiatoren is het feit dat deze radiatoren dun en smal zijn. Dit is natuurlijk een groot voordeel. Veel mensen hebben namelijk in hun badkamer maar een beperkte hoeveelheid ruimte om alles kwijt te kunnen, zoals badkamermeubilair, een douche en bad, een toilet, een wasbak en natuurlijk opbergkastjes en radiatoren. Kies je voor een platte handdoekradiator, dan kun je – in vergelijking met een traditionele dikkere radiator – al snel flink wat centimeters aan ruimte winnen in je badkamer.

Fijn aan een handdoekradiator is daarbij, de naam zegt het al, dat je deze multifunctioneel kunt gebruiken, namelijk om je vochtige handdoeken of je kleding overheen te hangen tijdens het douchen of baden. De radiator verwarmt dan je badkamer en zorgt er tegelijk voor dat je ruimte bespaart doordat je handdoeken en kleding gemakkelijker kwijt kunt.

Een radiator die speciaal gemaakt is voor in de badkamer

Een niet onbelangrijk voordeel van handdoekradiatoren is dat deze verwarmingssystemen speciaal zijn gemaakt voor gebruik in de badkamer. Er zit namelijk over het metaal een vochtwerende coating heen. Hierdoor stoot de radiator vocht af en kan deze – wat op langere termijn vaak gebeurt – niet gaan roesten.

Ten slotte is een badkamerradiator ideaal vanwege zijn praktische ontwerp en luxueuze uitstraling. Ze zijn in allerlei stijlen en kleuren verkrijgbaar en daarom voor elke badkamer geschikt.