Airco: laat je hem inbouwen of kies je voor een mobiele variant?

Airco: laat je hem inbouwen of kies je voor een mobiele variant?

12 juli 2021 Uit Door Admin

Met de warme zomermaanden op komst, is het fijn om ook wat verkoeling op te kunnen zoeken. Veel mensen hebben hiervoor een ventilator in huis gehaald, maar deze brengen niet altijd voldoende verkoeling met zich mee. Je kunt hiervoor ook naar een airco gaan kijken. Alleen dan sta je direct voor een keuze. Want ga je voor een mobiele airco of laat je hem toch liever inbouwen? Je moet goed weten wat het inhoudt en hoe je hier zoveel mogelijk profijt aan gaat behalen. Hieronder lees je hoe je de keuze kunt maken.

Beide airco’s uitgelegd

Een mobiele airco is een airco die je in iedere ruimte kunt plaatsen. Zolang je de slang naar buiten kunt hangen, is het in principe al voldoende. Zo krijg je de koele lucht in huis, terwijl de warme lucht via de slang naar buiten gaat. Een airco die je in laat bouwen bestaat uit twee units. Een van de units zit binnen en zorgt voor de frisse lucht, terwijl de andere unit buitenshuis komt en de warme lucht naar buiten blaast. Deze airco is niet meer te verplaatsen, maar wordt aan de muur bevestigd.

Verschillende factoren voor jouw keuze

Maar dan moet je een keuze gaan maken tussen de twee varianten. Dit kan heel eenvoudig zijn. Wanneer je in slechts een ruimte meer frisse lucht wilt hebben, kun je een vaste airco aanschaffen. Als je regelmatig het hele huis wilt verkoelen, kan het beter zijn om een mobiele variant aan te schaffen. Je bepaalt dan namelijk op het moment zelf welke ruimte koel wordt. Daarnaast mag in sommige huurhuizen niet in de gevel geboord worden, waardoor een inbouwairco niet tot de mogelijkheden behoort. Deze website toont jou de mogelijkheden voor een airco, zodat je kunt gaan kiezen.