Korting op de verzekering

Korting op de verzekering

14 september 2022 Uit Door Admin

De meeste verzekeringen schenken een korting als al uw sloten in uw woning voorzien zijn van het Politiekeurmerk Veilig Wonen, afgekort als PKVW. Het Politiekeurmerk Veilig Wonen wordt gegeven wanneer de producten getest worden door Stichting Kwaliteit Gevelbouw, de afkorting hiervan is SKG. Stichting Kwaliteit Gevelbouw is een onafhankelijke stichting die eerst een onderzoekt verricht en vervolgens de sterkte en inbraakwerendheid van sloten en overig hang- en sluitwerk keurt. Als het slot dan goed is gekeurd dan krijgt het product het SKG-keurmerk. Het product kan SKG-1, SKG-2 of SKG-3 krijgen. Hoe hoger het cijfer achter het keurmerk hoe beter de kwaliteit is van het product, maar daar betaal je ook meer voor. Wilt u er zeker van zijn dat u te maken heeft met een erkende slotenmaker? Laat Slotenmaker Amersfoort dit voor u verzorgen!

 

Verzekering
Opstalverzekering of inboedelverzekering? Bij een opstalverzekering vallen enkele werkzaamheden van een slotenmaker onder de opstalverzekering. De voordeur wordt aan de buitenkant gezien als een deel van de opstallen. Bij een inboedelverzekering valt alles aan de binnenkant van de (voor)deur onder de inboedel.

Vaak krijg je niet direct je vergoeding terug van uw verzekeraar. U moest de kosten eerst declareren en daarna kan het enkele weken duren. Als u claim wordt afgewezen door uw verzekering dan kunt u het proberen onder uw andere verzekering of bezwaar aantekenen.

 

Inbraak en diefstal
Inboedelverzekeringen vergoeden zowel de schade van een inbraak of poging tot inbraak als diefstal. Wel is het belangrijk dat u eerst aangifte doet bij de politie. Zo voorkomen we dat er fraude wordt gepleegd. De inboedelverzekering vergoed meestal op basis van de nieuwwaarde. Dit houdt in dat je het bedrag uitgekeerd krijgt waarvoor je nieuwe spullen kan kopen, maar voor de ouderen spullen waar de waarde minder dan 40% is van de nieuwwaarde, krijg je meestal de dagwaarde vergoed. Sommige verzekeringen vergoeden de nieuwwaarde zelfs 5 tot 10 jaar.

Bij dagwaarde moet u denken aan de waarde van uw spullen op dat moment. Wat zou u kunnen krijgen als u het product gaat verkopen? Bij producten die een snelle ontwikkeling hebben, u kunt denken aan een TV, telefoon of een PC, daar daalt te waarde snel en daar wordt dan ook de dagwaarde vergoed.

 

Vragen?
Komt u er niet uit, heeft u nog vragen of wilt u verder advies of u wel verzekerd bent? Contacteer dan onze klantenservice. Wij staan voor u klaar, dus voor al uw vragen en advies kunt u bij ons terecht. Dit is altijd vrijblijvend en er zitten geen extra kosten aan vastgebonden.