Dit zijn de belangrijkste voordelen van gietvloeren in je woning

Dit zijn de belangrijkste voordelen van gietvloeren in je woning

18 oktober 2022 Uit Door Admin

Het plaatsen van een gietvloer in een woning is vandaag de dag wellicht meer dan ooit ontzettend populair. Dat zal in de praktijk maar weinigen verbazen. Het is dan ook zo dat er aan de realisatie van gietvloeren best een aantal niet onbelangrijke voordelen verbonden zijn. Het gaat hierbij dan niet alleen om praktische, maar zeker ook om visuele voordelen. Ben jij ook benieuwd om te kunnen achterhalen wat nu precies de meest interessante voordelen zijn waar je bij het kopen of laten realiseren van een gietvloer op kan rekenen? Dan is het zeker interessant om door te blijven lezen.

1.) Gietvloeren kunnen over een visueel sterk uiteenlopend karakter beschikken

Jarenlang is het zo geweest dat mensen het vermoeden hadden dat gietvloeren altijd over dezelfde, eentonige uitstraling beschikten. Tegenwoordig weten we echter wel beter. Vandaag de dag is het dan ook zo dat we weten dat een gietvloer aangekocht kan worden in een groot aantal verschillende kleuren en stijlen. Dit zorgt ervoor dat er altijd wel een exemplaar bestaat die op visueel vlak perfect in lijn zal liggen met de vooropgestelde verwachtingen. Dat is uiteraard ook in het geheel geen overbodige luxe, integendeel. Je dient er immers rekening mee te houden dat de vloer een behoorlijke oppervlakte van een ruimte in beslag neemt. Wanneer haar uitstraling dan niet matcht met de rest van je interieur is dat best een niet onaanzienlijk probleem.

2.) Ze zijn in principe relatief snel te realiseren

Gietvloeren kunnen in de praktijk eigenlijk vrij snel worden gerealiseerd. Dat is het gevolg van het feit dat ze zoals de naam al aangeeft gegoten worden. De exacte hoeveelheid aan tijd en ook de kosten die worden aangerekend voor het realiseren van een gietvloer zijn factoren die in de praktijk sterk afhankelijk zijn van niet alleen het aantal lagen waaruit ze bestaan, maar ook van het aantal ruimtes waarin dit type vloer voorzien dient te worden. In de regel is het zo dat gietvloeren bestaan uit respectievelijk drie of zes verschillende lagen. Let wel, het is in de praktijk best mogelijk dat de ondergrond waarvan sprake is standaard niet voldoet aan de eisen voor het kunnen plaatsen van een gietvloer. Is dat het geval? Dan zullen er doorgaans extra kosten gemaakt dienen te worden om ervoor te zorgen dat de ondergrond wel weet te voldoen aan deze eisen.

3.) Vaak kan je na plaatsing beginnen verwarmen met vloerverwarming

Gietvloeren zijn doorheen de jaren ook almaar populairder geworden omdat ze het mogelijk maken om je woning te verwarmen met behulp van vloerverwarming. In menig aantal woningen was dat in het verleden niet mogelijk omdat anders de volledige vloer uitgebroken moest worden. Indien je kiest voor de plaatsing van een gietvloer zal je tot de vaststelling komen dat deze vorm van verwarmen zonder probleem tot de mogelijkheden zal behoren. Ook dat is voor veel mensen één van de voordelen die de keuze voor een gietvloer vrij voor de hand liggend maakt. Ben jij ook op zoek naar een manier om je woning te kunnen verwarmen met vloerverwarming? Dan is dit type vloer ook voor jou het overwegen zeker en vast waard!