Hoe leg je kunstgras zelf aan?

Hoe leg je kunstgras zelf aan?

21 juni 2022 Uit Door Admin

Steeds meer mensen willen tegenwoordig liever een tuin van kunstgras dan van echt gras. Dit heeft namelijk een aantal voordelen als je het gaat vergelijken met echt gras. Maar wat zijn de voordelen eigenlijk, en waarom kiezen mensen voor een grastapijt ?

Wat zijn de voordelen?

Er zijn zeker een aantal voordelen te noemen aan het vervangen van je oude grasmat. Je hoeft het kunstgras namelijk nooit water te geven in tegenstelling tot echt gras. Het zal dus niet dood gaan door een tekort aan water. Je kunt de volgende keer dus zorgeloos op vakantie zonder dat je je buurman weer moet vragen het gras water te geven.

En er zit ook nog een heel erg groot voordeel aan vast. Namelijk dat je het gras in je tuin nooit meer hoeft te maaien. Dit is namelijk vaak een flink karwei en zal dus een groot deel van je dag in beslag nemen. Maar door je grasmat te vervangen hoef je dat dus nooit meer te doen. Je zult merken dat dat erg veel tijd gaat schelen in de toekomst.

En voor de mensen die onkruid haten is dit ook een hele goede oplossing. Het is voor onkruid namelijk niet mogelijk door het plastic heen te dringen. Ideaal dus!

Wat zijn de stappen?

Allereerst moet je natuurlijk je oude grasmat eruit halen. Dit is gelukkig niet zo moeilijk en zal dus niet lang duren. Als je dit hebt gedaan, kun je vervolgens een klein laagje zand aanbrengen. Dit zorgt namelijk voor meer stevigheid. Zorg ook dat je dit egaal verspreidt zodat je geen ophopingen krijgt.

Dan is het tijd om het onderdoek neer te leggen. Dit moet je absoluut niet vergeten. Daarna pas mag je het kunstgras leggen. Haal de overige randjes die uitsteken weg met een mesje. Na dit gedaan te hebben kun je het door middel van lijm aanbrengen op het onderdoek. En zo heb je binnen enkele ogenblikken een kunstgrasmat voor je deur.

Moet je nog ergens rekening mee houden?

In principe heb je nu al het werk gedaan. Zorg er alleen wel voor dat je zo nu en dan het kunstgras een beetje schoon houdt. Zo ziet het er toch wat netter uit en staat het ook leuker als er vrienden of familie op bezoek komen.

Het is namelijk iets waar je trots op moet zijn, dus verwaarloos het niet!