Het vervangen van de meterkast

Het vervangen van de meterkast

28 november 2022 Uit Door Admin

Je meterkast vervangen is nogal een klus. Wanneer je meterkast is verouderd, is het van belang dat je deze laat vervangen. Je kan het zelf doen, maar het is waarschijnlijk slim om het te laten doen door een specialist. In je meterkast zitten groepenkasten of stoppenkasten. Het is nogal een ingewikkeld systeem. Daarom is het ook begrijpelijk dat je zelf geen flauw idee hebt hoe je het systeem moet aanpassen. 

In dit artikel zal ik ingaan op het vervangen van een verouderde meterkast.

Verouderde groepenkast

Wanneer je groepenkast is verouderd, moet je je groepenkast vervangen. In oude woningen zijn groepenkasten vaak aan vervanging toe. Vervanging is dan ook erg belangrijk. Wanneer je de groepenkast niet vervangt, kan het zelfs gevaarlijk worden. Er kan namelijk brand ontstaan, je kan geëlektrocuteerd worden wanneer je de groepenkast aanraakt of apparatuur in je woning kan exploderen. Dit klinkt natuurlijk niet zo goed. Daarom is het van belang dat je tijdig je groepenkast laat vervangen

Stoppenkast is verleden tijd

In de meeste huishoudens in Nederland is de stoppenkast inmiddels verdwenen. Het is een verouderde techniek en is bijna overal vervangen door de groepenkast. Wanneer je nog wel een stoppenkast hebt, is het slim om deze te laten vervangen door een groepenkast te laten plaatsen. Dit kan je zelf doen, maar het is aan te raden om hiervoor een specialist in te huren. Juist omdat de stoppenkast verouderd is doe je jezelf er voordeel mee deze te laten vervangen. Wanneer je namelijk een nieuw elektriciteitssysteem in je huis wil, ben je verplicht de nieuwste groepenkast installatie te hebben.

Een erkend bedrijf

Het is slim om een erkend bedrijf te installatie uit te laten voeren. Door heel Nederland zijn bedrijven te vinden die groepenkasten kunnen én mogen plaatsen. Zoek dus een bedrijf dat bij je in de buurt zit. Lees hierbij goed de recensies en doe goed onderzoek naar de kwaliteit van het bedrijf voordat je ze de groepenkast laat plaatsen. Je wil natuurlijk geen half gebakken werk. Correcte installatie van de groepenkast is zeer belangrijk. Denk aan de gevaren die ik eerder in deze tekst heb opgesomd. Ook wil je natuurlijk niet na een korte tijd alweer de groepen kast moeten vervangen.

Kortom het vervangen van de meterkast is uiterst belangrijk. De groepenkast moet up to date zijn, omdat er anders ernstige gevaren op kunnen treden. De stoppenkast is verleden tijd. Laat deze dus ook snel vervangen door een groepenkast. Doe dit vooral door een erkend bedrijf in te schakelen, zodat het meteen goed wordt gedaan.