Een klein paradijsje voor in de tuin

Een klein paradijsje voor in de tuin

21 mei 2024 Uit Door Admin

Steeds meer mensen kiezen er voor om een kamer in hun tuin te laten bouwen. Dat is niet voor niets zo! Als je een grote tuin hebt, is het eigenlijk zonde om al die ruimte niet te gebruiken. Iedereen is wel bekend met de standaard veranda, maar wist je al dat er nog veel meer opties zijn? In dit artikel delen wij vier verschillende tuinkamers, die eens anders dan anders zijn. Hopelijk kun je aan de hand van deze voorbeelden jouw eigen rustpunt in de tuin creëren. We wensen je veel wooninspiratie toe!

Een gastenverblijf in de natuur

Een gastenverblijf in de tuin is ideaal als jij vaak visite krijgt die langer dan een dagje blijft. Hoe fijn is het wel niet voor jouw gasten om hun eigen ruimte te hebben, zonder dat ze in de avond nog naar hun hotel of appartement moeten? Het scheelt een hoop gedoe, waardoor iedereen zonder zorgen lekker lang kan natafelen, en het niet uitmaakt hoe laat het wordt. Online, op sites zoals tuyn-kamer.nl is veel inspiratie voor het inrichten van een gastenverblijf te vinden.

Feestjes geven

Als je een wat groter gezin hebt, dan lijkt het alsof er elke maand wel iets te vieren valt! Naast alle normale feestdagen zijn er verjaardagen, partijtjes, etentjes, en voor de oudere kinderen natuurlijk ook de nodige thuisfeestjes. Door een plek in de tuin te maken waar iedereen terechtkan, is het organiseren van een spontaan feestje zo gedaan. Ook is het een fijn idee dat de woonkamer gewoon netjes en opgeruimd blijft. Ongeacht het weer buiten kun je met een extra ruimte in de tuin gezellig bij elkaar zijn!

Werken in de tuin

Sinds de pandemie is het werken vanuit huis een stuk populairder geworden. Thuiswerken is in veel opzichten hartstikke fijn, maar het kan wel wat lastiger worden om de balans tussen werk en privé te vinden. Wat dacht je daarom van een luxe kantoor in je tuin? Nadat je na een lange dag klaar bent met werken, kun je letterlijk de deur achter je dicht doen en pas de volgende dag weer beginnen. Ook voor de rest van het gezin is een aparte werkruimte prettig, omdat iedereen zo precies weet wanneer jij wel en niet gestoord kan worden. Dat komt jouw productiviteit flink ten goede!

Als oplossing voor een ruimtetekort

Het is een probleem waar elk groot gezin op een gegeven moment tegenaan gaat lopen: een ruimtetekort! Een tuinkamer kan in zulke gevallen een manier zijn om een extra kamer aan het huis toe te voegen, zonder dat er een grote verbouwing moet plaatsvinden. De extra ruimte kan gebruikt worden als extra opslagruimte, net zoals je normaal gesproken met de zolderkamer zou doen. Ook kan de tuinkamer dienen als een extra slaapkamer, voor de wat oudere kinderen die privacy willen. Als laatste zou je de extra kamer ook kunnen inzetten als hobbykamer, waar je gezinsleden de spullen die niet op hun eigen kamer passen kunnen opbergen.